Tietoa yhdistyksestä

Savolaiset Selviytyjät ry on vuonna 1993 perustettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille toimintaa tarjoava yhdistys Savonlinnassa.

Olemme oma, itsenäinen yhdistys, ja kuulumme jäsenenä Mielenterveyden Keskusliittoon, joka on Euroopan suurin mielenterveystyötä tekevä järjestö.

Toimintamme tarkoituksena on edistää päihde- ja mielenterveyskuntoutujien hyvinvointia, tasa-arvoa ja jaksamista sekä tarjota turvallinen matalan kynnyksen paikka yhdessä ololle.

Olemme tunnettuja laajasta kokemusasiantuntijuudesta ja vertaistuesta. Kukaan ei jää eikä jätetä meillä yksin, apua ja tukea on aina tarjolla.

 

Yhdistyksemme tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa, jonka tarkoituksena on tukea työllistymisessä, elämän ja arkirytmin hallinnassa ja parantaa elämänlaatua.

Kuntouttavassa työtoiminnassa on mahdollisuus työskennellä käsityö-, ompelu- ja askartelu töissä, toteuttaen erilaisia kädentaitoja, keittiö- ja kahvilatoiminnassa, valmistaen ruokaa, leivonnaisia ja pyörittäen kahvila-myymälää tai puutöiden parissa.

Kuntouttavan työtoiminnan lisäksi tarjoamme paikkoja työkokeiluun ja palkkatuettua työtä.

 

Viikkotoiminnassamme erilaiset ryhmät tarjoavat virikkeitä niin keholle kuin mielellekin.

Meillä bingotaan, liikutaan yhdessä, lauletaan karaokea, puhutaan hengellisistä asioista, askarrellaan ja hyvänmielen päiväkahvit juodaan keskustellen kerran kuukaudessa.

Ryhmätoimintoihin osallistuminen ei ole pakollista, meillä saa käydä vaikkapa vain lukemassa päivän lehdet, käydä tietokoneella, juoda kupposen kuumaa tai pelata lautapelejä tai biljardia.

 

Jäsenmaksumme määritellään vuosittain ja vuonna 2018 se on 17,00 € ja se sisältää mm. Revanssi-lehden, jäsenkirjeet, retkiä, vierailuja ja tapahtumia, päivittäisen jäsenruokailun 3,00 €, uimalippuja 2,50 €/kpl (max. 4 lippua/jäsen/kk), edulliset ompelijapalvelut ja paljon muuta.

 

Tule ja tutustu, ihastu ja osallistu. Tääl myö ollaan, korkea ramppi, mutta matala kynnys!!